Listopad 2016

DIY 3

12. listopadu 2016 v 21:32 DIY
diy, pig, and alcancia image

Motivace 3

10. listopadu 2016 v 21:33 | Kaite |  Motivace
Když jsem byla ještě plně rozhodnutá, že tento blog bude jen o cvičení, dávala jsem sem jen motivace na tohle téma, ale teď tu přihodíme spíš nějaké životní mota a citátky, protože se chci zaměřovat na více věcí, které mě baví a zajímají. Takže, hope you'll like it:)
motivation image

Rozkliknětě článek

Salát Caesar podle Zdeňka Pohlreicha

10. listopadu 2016 v 21:23 | Kaite |  Recepty
Ahoj lidi :) Dlouho jsem tu nebyla, za což se upřímně omlouvám. Použiju otřepanou výmluvu a řeknu, že jsem měla hodně práce se školou, protože je to tak. No, teď už to snad bude lepší, znovu to tu rozjedu, tak sem jen tak jakože zkopíruju (ano pardon) jeden dobrý recept, já jsem sama na oboru kuchař takže já jídlo fakt můžu, takže určitě zkuste a pochutnejte si taky:)

Ingredience na 4 porce

  • 2 hlávky římského salátu
  • 2 ks kuřecích prsou
  • olivový olej - na opečení masa
  • sůl a pepř
  • 1/2 ks bagety - na krutony
  • 1 hrst hoblinek parmezánu - na ozdobu
  • 4 stroužky česneku - na ochucení krutonků
  • Na zálivku
  • 2 ks žloutků
  • 1 ks citronu - použijete jen šťávu
  • 2 ks ančoviček - nebo filátek sardele
  • 2-3 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžička worcesterové omáčky
  • 150 ml olivového oleje
  • 1 lžička parmezánu - strouhaného

Postup přípravy

  • Salát buď nakrájejte nebo natrhejte na středně velké kousky do salátové mísy. Suroviny na zálivku, ideálně v pokojové teplotě, smíchejte a ručním šlehačem nebo mixérem prošlehejte tak, aby výsledná zálivka měla hustší konzistenci, aby kousky salátu dobře obalila a ochutila.
  • Na pánvi přidejte do oleje stroužky česneku na ochucení oleje. Česnek vyjměte a přihoďte kostičky z čerstvé bagety a nechte dozlatova opéct.
  • Do pánve po krutonech dejte na tenké plátky (nebo kostičky) nakrájené kuřecí maso, které jste předtím osolili a opepřili.
  • Salát smíchejte těsně před podáváním se zálivkou, poté přidejte kousky kuřecího masa a vyskládejte na talíře. Talíře nakonec ozdobte hoblinkami parmezánu a krutonky.
TIP:
I když vám v restauracích budou servírovat různé variace tohoto salátu, právě pár kapek worcesterské omáčky spolu s ančovičkami/sardelkami dodá chuť typickou právě a jedině pro salát Caesar. Pikantní salát se stal velmi oblíbený v Kalifornii a odtud už byla jeho cesta rovnou do Evropy. Základem originálního Caesar salátu je římský salát - nikoliv ledový aj.
Salát Caesar