Ovocná kaše

28. února 2016 v 18:30 |  Recepty
Suroviny:
150g ovesných vloček
850 ml neslazeného sójového mléka
1 lžička mleté skořice
1 nakrájený malý banán
200g borůvek
2 lžíce mandlových lupínků

Postup:
Ovesné vločky zvolna vaříme v sójovém mléce za stálého míchání asi 5 minut. Přidáme skořici a banán, zamícháme a vaříme ještě 2 minuty. Směs rozdělíme do misek a ozdobíme borůvkami a mandlovými lupínky.


O ovesných vločkách:
Ovesné vločky obsahují hodně vitaminu E a flavonoidy zvané avenantramidy, významné antioxidanty, které snižují hladinu cholesterolu a údajně slouží k prevenci rakoviny, především rakoviny tlustého střeva. Díky značnému podílu vlákniny podporují peristaltiku střev a jsou bohaté na křemík, minerál podílející se na tvorbě pojivové tkáně pokožky, nehtů a vlasů, kterým dodává pevnost. Jsou lehce stravitelné a syté a osvědčily se jako součást redukčních diet. Nachází se v nich lecitin, důležitý pro výživu nervů, a vitaminy skupiny B, zmírňující stres.



Zdroj: Kniha 100 nej potravin pro imunitu- Charlotte Haigh
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 AnnieJ AnnieJ | Web | 28. února 2016 v 19:00 | Reagovat

Všetko až na tie ovsené vločky by som zvládla :33 :D Možno si nájdem na to inú alternatívu :3 Ináč moc pekný blog :3

2 buttercup♡ buttercup♡ | Web | 29. února 2016 v 8:03 | Reagovat

a teď jsem na to dostala chuť. -.- :D
ale jak to tak čtu, téměř všechny ingredience by jsme měli mít doma, tak že bych šla kuchtit? :D drž mi palce. :D

3 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 17. března 2016 v 17:57 | Reagovat

Já na ty ovesné kaše nejsem, ale jak vidím fotky načančané kaše hned bych si ji dala :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama